نقش پروبیوتیک های مورد استفاده در جیره غذایی در ارتقای سلامتی گوشت مرغ

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

مروری بر نقش پروبیوتیک های مورد استفاده در جیره ی غذایی در ارتقای سلامتی گوشت مرغ

 

1.خاطره کفشدوزان 2. بهنام روزبهان 3. معصومه مسلمی

1.نویسنده ی مسئول: استادیار گروه میکروبیولوژی. دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان. سمنان. ایران. پست الکترونیکی : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

2.دانشجوی دامپزشکی. دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان. سمنان. ایران

3.کمیته تحقیقات دانشجویان. انستیتو تحقیقات تغذیه  ای وصنایع غذایی کشور. دانشکده علوم تغذیه وصنایع غذایی. دانشگاه غلوم پزشکی شهید بهشتی. تهران. ایران

 

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران

سال هفتم . شماره5 . ویژه نامه زمستان 1391 .صفحات 828_821

 

چکیده:

امروزه گوشت مرغ یکی از منابع مهم وغنی پروتئینی محسوب می شود. با ازدیاد روزافزون جمعیت تتقاضا برای این ماده غذایی با ارزش نیز افزایش یافته است. با توجه به احتمال الودگی این منبع غذایی به بیماری های شایع عفونی در این مطلب اثرات مفید ترکیبات سین بیوتیک در پیشگیری از بیماری های عفونی طیور و بهبود کارایی جیره های غذایی مرور می شود.

در این مقاله از منابع علمی مرتبط با عنوان مطالعه استفاده شده است. با استفاده از منابع اینترنتی و مطالعات کتابخانه ای مطالب جمع اوری شده ودر مجموع مقالات از سال1989 به بعد مرور شده اند.

 عفونت های حاصله از عوامل بیماری زایی نظیر سالمونلا . کلستریدیوم . کمپیلوباکتر و اشریشیاکلی همواره سلامت گله های طیور را تهدید می کنند. این عفونت ها باعث کاهش ضریب رشد مصرف آنتی بیوتیک و به دنبال آن تحمیل خسارت های اقتصادی زیاد به این صنعت میشوند. متاسفانه مصرف بی رویه آنتی بیوتیک در قسمت های مختلف پرورش دام و طیور و به ویژه طیور موجب بروز مقاومتهای رو به گسترش آنتی بیوتیک در انسان و حیوانات شده است. از این رو امروزه مصرف بسیاری از آنتی بیوتیک ها در بسیاری از کشور های توسعه یافته بسیار محدود شده و تحقیقات زیادی جهت به­کارگیری ترکیبات جایگزین صورت می گیرد.

پربیوتیک ها و پروبیوتیک ها به دلیل اثرات سلامت بخشی گسترده در پیشگیری از شیوع برخی بیماری های عفونی  انتخاب مناسبی در تغذیه طیور و کاهش نرخ عفونت در آنها محسوب می شوند.

واژگان کلیدی: پروبیوتیک، پربیوتیک، مقاومت آنتی بیوتیکی، گوشت سفید

 

 مقدمه:

امروزه با افزایش روزافزون جمعیت دستیابی به منابع غذایی سالم و بهداشتی به یکی از دغدغه های اصلی بشر تبدیل شده است. پروتئین ها نقش بسیار اساسی در تغذیه روزمره ایفا می کنند در این میان انواع گوشت قرمز  و سفید از منابع مهم پروتئینی در تغذیه انسان به شمار می­آیند. با توجه به شیوع انواع بیماری های قلبی-عروقی و دیابت در جوامع امروز که به دنبال مصرف بی رویه غذاهای نا سالم از جمله انواع گوشت قرمز رخ می دهد تمایل مصرف کنندگان به گوشت های سفید در حال افزایش است.گوشت طیور از میان انواع گوشت سفید به دلیل مقبولیت و دسترسی اسان تر به میزان بیشتری مور وجه قرار گرفته است. از طرفی طبیعت خاص پرورش طیور باعث بروز بیماری های متعدد از جمله بیماری های باکتریایی در طیور شده است و از طرف دیگر مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها و وجود بقایای دارویی در لاشه طیور سلامت جامعه را تهدید می کند. همچنین در شیوه امروزی تولید متراکم طیور جوجه ها تازه از تخم درآمده شانس کمتری برای تماس و ارتباط با مادر خود دارند که در نتیجه آن فلور میکروبی نرمال به کندی در روده کلونیزه میشود(1).از این رو با استفاده از شیوه های مدیریتی از جمله انتخاب جوجه سالم تغذیه مناسب بهسازی بستر معدوم سازی جوجه های مبتلا جلوگیری از ورود بیماری به فارم و همچنین  واکسیناسیون به موقع میتوان از ابتلا به بیماری  های طیور جلو گیری کرد . علی رغم رعایت نکات فوق به منظور کاهش عوارض و علائم بیماری به میزان زیادی از آنتی بیوتیک ها استفاده میشود. در ایران آنتی بیوتیک ها به طور گسترده در جیره طیور مورد استفاده قرار می­گیرند. به نظر می­رسد مکانیسم عمل آنتی بیوتیک بر اساس عمل انتخابی روی باکتری های روده باشد. آنتی بیوتیک در جهت تسریع رشد طیور درمان بیماری ها کاهش تلفات افزایش تولید گوشت افزایش جذب مواد و افزایش خنثی سازی سم تولید شده توسط باکتری های مضر روده استفاده می­شوند. برای اثر بخشی مطلوب آنتی بیوتیک باید به مدت 3 تا 5 روز به غلیظت در بدن موجود باشد. بقای آنتی بیوتیک ها در گوشت و تخم طیور بر سلامت مصرف کنندگان اثرات منفی و مخرب خواهد داشت. مطالعات نشان داده اند که باقی مانده آنتی بیوتیک ها می تواند موجب مقاومت فلور میکروبی نرمال و باکتری های بیماری زای بدن انسان نسبت به ان گروه از آنتی بیوتیک ها شود. علاوه بر این ممکن است مقاومت به آنتی بیوتیک هایی که در درمان انسان و سایر حیوانات استفاده می شوند را نیز در بر داشته باشد(2.4). به همین دلیل امروزه تلاش می شود از ترکیبات جایگزین آنتی بیوتیک ها استفاده می شود.

 

مطالعات در زمینه جایگزین مناسب تغذیه ­ای:

ادن در سال 2003 بیان نمود که به دلیل نگرانی رو به رشد در ارتباط با مقاومت آنتی بیوتیکی و منع مصرف آنها به صورت درمانی در اروپا و احتمال پیدایش موانع مصرف در سایر کشورها روند فزاینده ای در یافتن جایگزین مناسب برای آنتی بیوتیک ها در پرورش طیور وجود­دارد(5). یک راهکار موثر در این راستا استفاده از پروبیوتیک ها و پربیوتیک ها می باشد که می توانند از طریق سازو کارهایی نظیر بهبود تعادل میکروبی روده ودر نهایت دفاع طبیعی حیوان به غلبه بر باکتری های پاتوژن کمک کنند(6.7).تاریخچه حقیقی به کارگیری مکمل های غذایی میکروبی به هزاران سال قبل باز می گردد زمانی که انسان از شیر خمیر شده برای اثرات مفید ان بر سلامتی انسان وجلوگیری از فساد مواد غذایی استفاده نمود(8).در ابتدا مقدار زیادی از اطلاعات موجود درباره­ی استفاده از پروبیوتیک ها با استفاده از حیوانات اهلی و آزمایش­های خانگی حاصل می گردید. این آزمایش ها نقاط ضعف بسیاری داشتند: از جمله ابن که منشأ گونه ندرت ارائه میشد و همچنین توانایی حقیقی پروبوتیک برا کلونیزه شدن د روده غالبا نا مشخص بود(9.8).درمطالعاتی که بعد ها انجام شد توجه بیشتر به توانایی گونه تجویز شده در کلونیزه شدن در روده و کاهش شیوع عوامل بیماری زا اختصاص یافت(10)

پروبیوتیک در لغت یونانی به معنای برای زندگی می باشد(11).این واژه برای اولین بار توسط لیلی و استیل ویل(1965)برای مواد مترشحه از میکرو ارگانیسم هایی که موجب تحریک رشد سایر میکروارگانیسم ها می شدند بکار رفت. از ان زمان توجه بسیاری از دانشمندان به پروبیوتیک معطوف شد و تعاریف بسیاری برای ان ارائه شد که می توان آغاز آنها را به فولر(1989) نسبت داد(1).وی پروبیوتیک را به عنوان یک خوراک میکروبی زنده که با بهبود بخشیدن تعادل میکروبی روده ای میزبان موجب اثرات مثبت در میزبان می شود معرفی کرد. بر اساس تعریف ارائه شده توسط سازمان غذا و کشاورزی و سازمان بهداشت جهانی (2001)پروبیوتیک ها میکرو ارگانیسم های زنده هستند که اگر به میزان مناسب مصرف شوند. موجب بروز علائم مثبت در میزبان می شوند. پروبیوتیک ها ممکن است حاوی یک یا تعداد بیشتری سویه میکروبی باشند و می توانند به شکل پودر کپسول قرص گرانول یا خمیر بکار روند. آنهاهمچنین می توانند به صورت مستقیم یا همراه با آب یا غذا مصرف شوند. آزمایشاتی نیز به صورت تجویز به جوجه های تازه از تخم خارج شده از طریق اسپری کردن در محیط اطراف آنها به عمل امده است. علی رغم دقت زیاد در انتخاب سویه ها احتمال می رود که مستقرسازی دائم پروبیوتیک در دستگاه گوارش امکان پذیر نباشد و برای دستیابی به تأثیر آنها استفاده چند نوبته لازم است(12).

پربیوتیک ها اجزای غیر قابل جذب در غذا هستند که به صورت انتخابی باعث تحریک رشد و فعالیت یک یا تعداد محدودی از باکتری های روده می شوند(13). معمول ترین پربیوتیک مورد استفاده اولیگوساکارید ها هستند. این مواد، کربوهیدرات های غیر قابل هضمی اند که به دو روش عمل می کند:

1.مواد غذایی لازم را برای میکروارگانیسم های مفید فراهم می آورند.

2.محملی جهت اتصال باکتری های بیماری زا فراهم آورده و مانع از اتصال آنها به دیواره روده میشود.

از آنجایی که این اولیگوساکاریدها غیر قابل جذب هستند در طول دستگاه گوارش حرکت کرده و در نتیجه میکروب ها به همراه آنها و سایرمواد غیر قابل جذب از بدن خارج می شوند.

تحقیقات گسترده صورت  گرفته بر روی مدل های انسانی و حیوانی نشان دهنده نقش­های متعدد­­ این مواد می باشد. برخی از اثرات پروبیوتیک ها عبارت اند از:

1.کاهش سیطره باکتری های پاتوژن

2.دگرگونی جمعیت میکروبی

3.تحریک سیستم ایمنی

4.جلوگیری از سرطان

5.کاهش کلسترول و تری گلیسرید

خصوصیات و نحوه اثر پروبیوتیک و پربیوتیک مطلوب در جدول 1 و2 به طور خلاصه آورده شده است(7).

 

انواع پروبیوتیک ها و پربیوتیک ها

پروبیوتیک هایی که در جیره طیور استفاده می­شوند ممکن است نوعی باکتری یا مخمر باشند. انواع باکتری که به عنوان پروبیوتیک مصرف می­شوند عبارت اند از: باسیلوس، اشرشیاکلی،  بیفیدوباکتریم، لاکتوکوکوس، انتروکوکوس، لاکتوباسیلوس و استرپتو کوکوس و مخمرها عمدتاً ساکارومایسس سرویزه و ساکارومایسس بولاردی می باشند(1.7.14.15).

گونه های  بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیلوس عمدتاً در غذای انسان مورد استفاده قرار می گیرند. درحالی  که گونه های باسیلوس انترکوکوس و مخمر معمولا درغذای دام کاربرد دارند(16). پربیوتیک های رایج نیز عبارت اند از: فراورده های فروکتوز و اینولین. اگر چه ترانس گالاکتو اولگوساکاریدها، گلیکواولیگوساکاریدها، رافینوز وبرخی دیگر از قند ها نیز مورد مطالعه قرار گرفته اند(17.21). اولگوساکارید مانان نیز در زمره پربیوتیک ها طبقه بندی می شود مکانیسم انتخابی نداشته و عمدتاً باعث دفع باکتری های پاتوژن و تحریک سیستم ایمنی می­شود(22).

 

 

اثرات متقابل پروبیوتیک با فلور میزبان

پروبیوتیک ها به عنوان منابع غذایی برای میزبان: علی رغم نقش سوال برانگیز پروبیوتیک­ها در طیور تجاری دریافت کننده جیره های غنی، حتی در این موارد نیز برای فلور روده ای نقش­های تغذیه ای در نظر گرفته شده است. فلور عمدتاً تخمیر کننده چینه دان اسید های آلی را تولید می کند که در اختیار میزبان قرار می­گیرند. البته هنوز مشخص نیست که آنها به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرند یا خیر. این مواد ممکن ست با تغییر ph دستگاه گوارش بر فعالیت آنزیمی موجود تأثیرگذار باشند.تصور می شود که نکلئوتیدهای ساخته شده توسط لاکتوباسیل ها به وسیله میزبان به مصرف برسند.    البته ویتامین های گروه  B نیز ساخته میشوند، اما احتمالاً نقش مهمی در تأمین نیازهای میزبان ندارد.همچنین ویتامین A نیز تولید میشود که ممکن است هنگام مصرف جیره های دارای مقادیر اندک ویتامین A در تأمین نیازهای طیور موثر باشد(12).

مقاومت در برابر استقرار عوامل بیماری زا: فلور دستگاه گوارش طیور  نقش مهمی در پیشگیری از استقرار عوامل بالقوه بیماری زا در محیط گوارشی دارد. از مناطق با اهمیت می توان به چینه دان که نخستین محل استقرار پس از بلع میکروارگانیسم هاست و روده کور اشاره نمود که محل اصلی استقرار تعدادی از عوامل بیماری­زا شامل سالمونلا و کمپیلوباکتر است. تحقیقات زیادی اهمیت فلور طبیعی در حفظ سلامتی حیوان و پیشگیری از بیماری ها را نشان می دهند. فلور موجود در دستگاه گوارش تأثیر شدیدی بر بقاء پروبیوتیک ها در دستگاه گوارش طیور دارند. فولر در سال 1977 نشان داد که فلور لاکتوباسیلوس چینه دان در حفظ تعادل میکروبی مطلوب در این قسمت موثر است و تأثیر خود را بر روی روده کوچک نیز اعمال می کند. جایگزینی تدریجی اشرشیاکلی واسترپتوکوکوس با لاکتو باسیل ها به عنوان ارگانیسم های غالب در چینه دان را می­توان در خارج از بدن طیور و با استفاده از سوسپانسیون های جیره طیور در شبیه سازی نمود .ای سوسپانسیون ها قبل تلفیح مجدد با باکتری اشرشیا کلی برای ساعت ها به همراه سویه های مختلف لاکتوباسیل انکوبه می شوند. اگر چه محتویات چینه دان به دست امده از پرندگان سالم خاصیت باکتری­کشی دارند تأثیر مشابهی نیز در خارج از بدن طیور با بکار گیری سویه ای با قدرت تخمیر مشابه یعنی سویه 1/74 ایجاد می­شود که موجب کاهش ph سوسپانسیون غذایی به 4.15 می شود. ولی سویه ی 59 لاکتوباسیلوس سالیواریوس که ph را به5/7 می رساند قادر به ایجاد حالت مشابه نمی­باشد . در موارد تلقیح انفرادی با اشریشیاکلی  ph به5/7 می رسد. با این وجود تأثیر مهار کنندگی به تنهایی از تغییر ph یا وجود اسید لاکتیک ناشی نمی شود و این امر نشان می دهد که تأثیر سایر آنتی بیوتیک ها نیز ممکن است در این امر دخیل باشند. مشخص شده است که استقرار این سویه ها در پرندگان با  یکرو فلور شناخته شده موجب کاهش تعداد اشریشیاکلی به میزان 100 تا1000 برابر در چینه دان و 10برابر در دوازدهه نسبت به میزانی می شود. سویه های سالمونلا سایر کلی فرم­ها علاوه بر اشرشیاکلی کمپیلوباکتر و کلستریدیوم در برابر  ph پایین بسیار حساس اند بدین ترتیب می توان سویه های لاکتوباسیلوس با قدرت باکتری کشی را چندین ساعت پس از خروج از تخم در دستگاه گوارش  جوجه ها قرار دارد و از خصوصیات مطلوب آن بهره برد.

علاو بر موارد مکر به اثرات متقابل دیگر میان انواع ارگانیسم های مشابه و مهار مخمرها  توسط لاکتوباسیل ها در چینه دان طیور نیز اشاره شده است. نشان داده شده است که تلفیق شرشیاکلی به طیور دارای میکرو فلور شناخته شده از رشد مورفوژنز کاندیدا آلبیکانس جلو گیری به عمل می­آورد استرپتوکوک­ها در جلو گیری از تغییر شکل از حالت مخمر به شکل ریسه موثر نبوده و لاکتوباسیل ها  نیز از این دیدگاه مورد بررسی قرار نگرفته اند . اما بنظر می رسد که اثر مهار کنندگی لاکتوباسیل در داخل بدن  دربرابر اشرشیاکلی فقط ناشی از کاهش ph نباشد. اسید های آلی مانند اسیدلاکتیک و اسیداستیک در مقایسه با اسید های غیر آلی مانند هیدروکلریک اسید در ph پایین از اثرات ضد میکروبی بیشتری بر خوردارند. مکانیسم عمده ای که  برای آن پیشنهاد می­شود این است که اثر ضد میکروبی اسیدها با توانایی آنها برای عبور از ساختار  غشایی میکروارگانیسم ها ارتباط می یابد . سطح دیواره میکروارگانیسم باردار بوده و ترکیبات یونی به سختی می توانند از ان عبور کنند از انجایی که در یک ph اسیدی مشخص اسید های الی در مقایسه با اسید های معدنی قوی تر نظیر هیدروکلریک اسید بیشتر به صورت تفکیک نشده حضور دارند بنابراین به میزان بیشتر می توانند از دیواره سلول میکروبی عبور کرده و وارد سلول شوند در داخل این سلول ترکیبات می توانند از دیواره سلول میکروبی عبور کرده وارد سلول شوند. داخل این سلول این ترکیبات می توانند تفکیک شده و با پیدایش یون هیدروژن داخل سلولی اثر ضد میکروبی بارز می­شود. مطابق با این فرضیه آنها با متابولیسم اکسیداتیو درون سلولی اثر می­گذارند. نشان داده شده است که اسید لاکتیک در خارج از  بدن حیوانات تولید می­شوند و علی رغم آنکه توجه زیادی به آنها شده ولی میزان تولید و اهمیت آنها در بدن حیوان کاملا  ناشناخته است یکی از این عوامل پراکسید هیدروژن  است که به نوبه خود و تا حدی در بروز فعالیت مهار کنندگی بهینه دخیل است . علاوه برآن تعدادی از  مواد آنتی بیوتیکی وشبه باکتریوسینی هستند که در خارج بدن حیوانات تولید می شوند واز فعالیت ضد باکتریایی قوی وبرخی اوقات طیف اثر وسیع برخور دارند لاکتوباسیل های همو فرمنتاتیو انواع باکتریوسین ها تولید می­کنند در حالی که انواع هتروفرمنتاتیو مقادیر نسبتا اندکی از این مواد را تولید می کنند. به نظر میرسد طیف فعالیت باکتریو سین های تولید از سایر باکتری­های گرم مثبت وسیع تر باشد اما این نکته که آنها ممکن است در داخل بدن حیوانات در برابر سایر جنس ها نیز اثر ممانعتی داشته باشند همچنان در هاله ای از ابهام است.

شواهد موجود نشان می دهند که فلور طبیعی گسترده روده کور در برابر استقرار عوامل بیماری زای باکتریایی مانند سالمونلا  و کمپیلوباکتر  که ترجیحاًً در روده کور یافت می شوند ایمنی و حفاظت به وجود می آورند چرا که جوجه های تازه از تخم خارج شده که فاقد فلور روده ای بوده یا مقادیر اندکی از آنها را دارا می باشند در مقایسه با بزرگسالان از حساسیت بیشتری در مواجهه با آلودگی دهانی با این میکروار­­گانیسم­ها برخوردارند(12).

 

مزایای استفاده از پروبیوتیک

مزایای استفاده از پروبیوتیک در صنعت طیور به صورت زیر بیان شده است (12).

بهبود رشد:  

این امر عمدتاً از کاهش عفونت تحت درمانگاهی ناشی از میکروارگنیسم های کاهش دهنده رشد حاصل می شود. چنانچه بهبود افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی در اثر استفاده از پروبیوتیک ها در بررسی های برخی از محققین مشاهده شد . در این ارتباط سانتو و همکاران با افزودن کشت باسیلوس سوبتی لیس به جیره جوجه های گوشتی ضریب تبدیل غذایی را بهبود بخشیدند. کیم و یو از لاکتوباسیلوس در جیره جوجه های گوشتی استفاده نموده و مشاهده کردند که وزن آنها در 3 هفته اول پرورش نسبت به شاهد افزایش یافت(27) پاندا و همکاران از فراورده تجاری پروبیو لاک(حاوی 6 سویه میکروارگانیسم)در جیره طیور استفاده نموده و گزارش کردند تا سن 4 هفتگی افزایش وزن بر اثر پروبیوتیک مشاهده شد(28).سیمز و همکاران با خوراندن جیره شاهد آنتی بیوتیک و پروبیوتیک مشاهده کرده اند که در جوجه ها گوشتی دریافت کننده پروبیوتیک وزن بدن بیشتر و ضریب تبدیل غذایی بهتر می­شود . کونن و همکاران و مونت زوریس و همکاران تأثیر مثبت پروبیوتیک ها راروی عملکرد طیور گزارش نمودند(27.15).ناهاشون و همکارن نیز بهبود یافتن مصرف غذا در مرغ های تخم گذار و گوشتی را مشاهده کردند(9)

بهبود به کار گیری غذا:

این امر از طریق افزایش کارایی روند های موجود در هضم مواد غذایی یا بهینه سازی روند هضم موادی حاصل می شود که بیشتر غیر قابل هضم بودند برای مثال، دریافت انتروکوکوس فاسیوم در طیور آنها را قادر به هضم سلولز می نماید.همچنین، بهبود بخشیدن تعادل میکروبی میزبان بر سنتز ویتامین ها نیز موثر است(1)

بهبود وضعیت سلامت:

این امر افزایش مقاومت در برابر بیماری های عفونی از طریق آنتاگونیسم مستقیم یا تحریک ایمنی را شامل می شود مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته نشان دهنده کاهش میزان مرگ ومیر در جوجه های گوشتی بود(15، 23، 25، 30).همچنین رجب و افشار، فولر، سیمز و اکل بهبود تعادل میکروبی فولر روده کاهش میزان وقوع اسهال تحریک سیستم ایمنی بدن کاهش تلفات و مقاوم شدن طیور در برتبر استرس ها را گزارش نمودند(18، 31، 33). ریگون به محض تجویزلاکتوباسیلوس جانسونی سویه 19785f کاهش التهاب نکروزی روده ناشی از کلستریدیوم پرفرنژنس را مشاهده نمود(34) و رولف آزادسازی  باکتریوسین ها در اثر مصرف پروبیوتیک­ها را گزارش کرد(35).

 

غلظت پروبیوتیک ها:

بیان میشود ه برای ایجاد تعادل بین پروبیوتیک ها و باکتری های فلور روده حداقل باید (CFu/g 106-107 )پروبیوتیک مصرف شود(31).

چالش های مرتبط با مصرف پروبیوتیک ها:

علاوه بر مواردی نظیر کامل نبودن اطلاعات درباره نحوه عمل برخی میکروارگانیسم ها در دستگاه گوارش مسئله ای که در ارتباط  با مصرف پروبیوتیک ها مطرح است ماندگاری و دوام آنها طی پروسه پلت زنی و انبارداری است. امروزه طیف وسیعی از  گونه های باسیلوس تولید کننده اسپور در برابر  حرارت مقاومت نشان داده اند و توانایی خود را در جهت بهبود سیستم گوارش میزبان حتی بعد از طی پروسه حرارتی حفظ می کنند . بدین ترتیب تنها نکته قابل تأمل در این راستا یافتن مقادیر مناسب و اختصاصی جهت استفاده از این نوع پروبیوتیک ها در خوراک است.

 

نتیجه گیری

امروزه افزایش جمعیت و ضرورت دستیابی به منابع سالم و بهداشتی پروتئینی موجب رونق هر چه بیشتر صنعت طیور گشته است پرورش متراکم طیور احتمال ابتلا به انواع عفونت های میکروبی نظیر سالمونلا، کمپیلو باکتر و کلستریدیوم پرفرنژنس را افزایش می دهد. به منظور بهبود ضریب رشد و همچنین پیشگیری و درمان انواع عفونت ها  آنتی بیوتیک ها به میزان زیادی مورد استفاده قرار می گیرند. حضور باقی­مانده های آنتی بیوتیکی در گوشت وتخم مرغ و به دنبال ان بروز انواع مقاومت های آنتی­بیوتیک موجب تهدید  سلامت مصرف کنندگان می شود با توجه  به روند روبه گسترش مصرف آنتی بیوتیک ها و شیوع روز افزون مقاومت های آنتی بیوتیک امروزه تلاش می شود از ترکیبات نظیر پروبیوتیک ها و پربیوتیک ها استفاده شود . به دلیل اثرات سلامت بخش این ترکیبات نظیر افزایش رشد بهبود تولید تخم مرغ تقویت سیستم ایمنی و بهبود وضعیت سلامتی مصرف آنها به عنوان مکمل غذایی در جیره طیور رو گسترش است.

درباره ما

شرکت فن‌آوری زیستی طبیعت‌گرا در سال ۱۳۷۹ به منظور احداث مدرنترین کارخانه بیوتکنولوژی در خاورمیانه جهت تولید فرآورده های بیوتکنولوژی در شهرك گلدشت کرج تاسیس و از ابتدای سال ۱۳۸۴ تولید خود را آغاز کرد.

کارخانه این شرکت توانایی تولید انواع آنتی بیوتیکها و واکسنهای حیوانی ، ویتامینها، لاروکشها، کودها، آفتکش‌ها و علف هرزکش‌های بیولوژیک مورد مصرف در بهداشت و کشاورزی را دارد.

چشم انداز

ایفای نقش به عنوان بزرگترین شرکت ارایه کننده خدمات کشاورزی بیولوژیک با کیفیت مطلوب، مطابق با استانداردهای جهانی، جهت تولید محصولات کشاورزی ارگانیک

ماموریت

ارائه مناسب ترین خدمات به کشاورزان برای تولید محصولات ارگانیک با بهره وری بالا، مطابق استانداردهای جهانی.
کمک به بسط فرهنگ کشاورزی ارگانیک.

©2018 Biorun. All Rights Reserved | کلیه حقوق برای شرکت فن آوری زیستی طبیعت گرا محفوظ است ۱۳۹۶©