غذاهای ارگانیک

به محض این­که محصول ارگانیک از زمین کشاورزی خارج می­شود تا قبل از این­که سر از سفره ما در آورد مراحل مختلفی را پشت سر می­گذارد. اما هرکدام از این مراحل شامل دقت و حرفه‌ای‌گری خاصی می‌شود که برخی از این دقت‌ها و ملاحظات شامل موارد قانونی می‌شود و برخی هم مربوط به ملاحظات خود کشاورزان می‌شود تا محصول نهایی باب طبع مصرف‌کننده باشد.

فرآوری
افرادی که در بخش فرآوری مشغول هستند به‌علاوه بازاریاب‌ها و توزیع‌کنندگان هم اهدافی مشابه کشاورزان ارگانیک دارند که مهم‌ترین این اهداف عبارتند از غذای فرآوری شده طبیعی و تازه ضمن حفظ احترام به طبیعت.

 اصول مهم در زمینه فرآوری محصولات ارگانیک عبارتند از:

  •     مقررات شدید برای تعیین این‌که از چه مواد افزودنی و کمکی می‌توان استفاده کرد
  •     ممنوعیت شدید استفاده از مواد مصنوعی شیمیایی
  •     ممنوعیت استفاده از ارگانیسم‌های اصلاح شده ژنتیکی (GMO)

ملزومات قانونی
 افراد مشغول در بخش فرآوری هم مانند کشاورزان اگر بخواهند محصول آن‌ها شامل لوگو و نصب برچسب ارگانیک شود باید یک سری قوانین را رعایت کنند. این قوانین در کشورهای مختلف ممکن است متفاوت باشند اما برخی از قوانین رایج که مثلا در اتحادیه اروپا وجود دارند عبارتند از:
  •     تولید مواد خوراکی عمدتا از موادی که خود آن‌ها هم از طریق کشاورزی ارگانیک به‌دست آمده باشند
  •     استفاده از مواد غیر ارگانیک تنها با مجوز‌های قانونی مربوطه
  •     استفاده خیلی محدود از تعدادی از مواد افزودنی و مواد کمکی برای فرآوری در شرایط خاص و با مجوز قانونی
  •     ممنوعیت استفاده از طعم‌دهنده و رنگ‌دهنده‌های مصنوعی
  •     اطمینان از این‌که مواد ارگانیک و غیر ارگانیک در تمام مراحل انبار و حمل و فرآوری از یکدیگر جدا هستند

تنوع
 کشاورزان ارگانیک به‌دنبال این هستند که ریشه‌های سنتی خود و همچنین ارتباط خود با طبیعت را حفظ کنند. فرآوری محصولات ارگانیک همچنین باعث ایجاد طعم‌های بسیار متنوع و باب طبع مصرف‌کننده‌های امروزی می‌شود.
 محصولات ارگانیک علاوه بر میوه‌ها و سیزیجات و گوشت بسیار خوش‌طعم، شامل خوراکی‌های زیر هم می‌شوند:
  •     غذای کودک
  •     ماست
  •     کیک
  •     شیرینی
  •     نان
  •     غلات صبحانه
  •     بیسکوییت
  •     گوشت‌های سرد
  •     آبمیوه
  •     میوه و سبزیجات کنسروی
  •     غذاهای آماده
  •     قهوه
  •     چای

در واقع از آن‌جایی‌که کشاورزان ارگانیک از گیاهان و دام‌های کمتر شناخته‌شده‌ای استفاده می‌کنند که در مقابل آفت‌ها و بیماری‌ها مقاومت بیشتری دارند و توانایی سازگاری بیشتری هم با شرایط محیطی دارند، گفته می‌شود که محصولات ارگانیک شاید از تنوع بیشتری هم برخوردار باشند.