مکانیسم عمل پروبیوتیکها: هایپروزیم دی پلاس محصولی انحصاری جهت پرورش طیور گوشتی و یک محرک رشد ارگانیک بوده که علاوه بر داشتن سویه های پروبیوتیکِ اسید لاکتیک، واجد میکروارگانیسمهای اسپوردار مفیدی است که قابلیت تولید آنزیم های گوارشی نظیر لیپاز، پروتئاز، آمیلاز و بتاگالاکتوزیداز را دارند. ترکیبات موجود در این محصول موجب دستیابی به اثرات سینرژیسمی در بوجود آمدن فلور سالم در چند روز اول دوره پرورش جوجههای گوشتی میشود. باسیلوس ها با تولید اسیدهای چرب به همراه اسید لاکتیک تولید شده توسط دیگر سویههای موجود در محصول سبب کاهش pH در روده حیوان شده و از رشد باکتری های بیماریزا جلوگیری می کنند.
مکانیسم عمل پریبیوتیک: پریبیوتیک موجود در محصول سینبیوتیک هایپروزیم دیپلاس، دکستران الیگوساکارید است. این پریبیوتیک یک اگزوپلیساکارید باکتریایی است که از تخمیر و رشد باکتری لوکونوستوک مزنتروئیدس در محیط بر پایه ساکارز تولید میشود. دکستران در برابر آنزیمهای معده مقاوم و در محیط دستگاه گوارش تنها باکتریهایی که دارای آنزیم دکستراناز هستند مانند باکتریهای مفید تولیدکننده اسیدلاکتیک (ترکیبات باکتریایی این محصول) قادر به استفاده از آن میباشند. بدین ترتیب پریبیوتیک موجود در این ترکیب به رشد و کلونیزه شده میکروارگانیسمهای پروبیوتیک کمک کرده و در نهایت از رشد میکروارگانیسمهای بیماریزا جلوگیری میکند. دکستران موجود در این ترکیب و اسیدهای چرب زنجیره کوتاه تولید شده توسط باکتریهای پروبیوتیک تحریک کننده سیستم ایمنی هستند.