باکتری های موجود در تقابل با باکتری های مضر برای مواد غذایی و استقرار در مخاط روده رقابت کرده و با تولید انواع متابولیتها از رشد و تکثیر میکروارگانیسمهای بیماریزا ممانعت کرده و موجب اصلاح جمعیت باکتریایی، تحریک سیستم ایمنی و انتقال سریع باکتری های بیماریزا از دستگاه گوارش میشوند همچنین این باکتریها تولید اسیدهای چرب فرار (VFA) را در مایع شکمبه افزایش داده و تولید متان را به عنوان یکی از منابع هدر رفت انرژی کاهش میدهند و با افزایش خفیف pH و کاهش غلظت آمونیاک در شکمبه، تولید پروتئین میکروبی و نرخ عبور پروتئین را افزایش میدهند و نیز با جذب نیتروژن غیرآمونیاکی تأثیرات مثبتی بر قابلیت هضم مواد غذایی ایجاد میکنند. از سوی دیگر این میکروارگانیسمها با جلوگيري از رشد بسیاری از انتروپاتوژنها اثرات بهبود دهندگي مستقيمي بر تغذيه دارند و بتاگلوكورونيداز و نيتروردوكتاز روده را در پستانداران غيرفعال ميكنند. استفاده از محصولات تخميري واجد این میکروارگانیسمها، مقاومت به استرس و بيماريهاي ناشی از آن را بهبود داده و در نهایت منجر به افزایش اشتها، وزن بدن و نیز بهبود ضریب تبدیل غذایی میشود.