پروبیوتیک: از نظر تغذیهای، مهمترین مکانیسم پروبیوتیکها در لوله گوارش آبزیان بهبود جذب غذا با تولید آنزیم های خارج سلولی و ویتامینها میباشد. تأثیر دیگر پروبیوتیک ها کاهش میزان بروز و دوره بیماری، تقویت سیستم ایمنی و فعالیتهای ضد میکروبی است. همچنین پروبیوتیکها با حذف رقابتی میکروارگانیسمهای مضر در حوضچه های پرورش، موجب بهبود کیفیت آب و محیط زیست آبزیان میشوند.
پریبیوتیک: پریبیوتیک موجود در محصول سین بیوتیک هایپروفیش دیپلاس، دکستران الیگوساکارید است. این پریبیوتیک یک اگزوپلیساکارید باکتریایی است که از تخمیر و رشد باکتری لوکونوستوک مزنتروئیدس در محیط بر پایه ساکارز تولید میشود. دکستران در برابر آنزیمهای معده مقاوم بوده و در محیط دستگاه گوارش تنها باکتریهایی که دارای آنزیم دکستراناز هستند مانند باکتریهای مفید تولید کننده اسیدلاکتیک (ترکیبات باکتریایی این محصول) قادر به استفاده از آن میباشند. بدین ترتیب پریبیوتیک موجود در این ترکیب به رشد و کلونیزه شده میکروارگانیسمهای پروبیوتیک کمک کرده و در نهایت از رشد میکروارگانیسمهای بیماریزا جلوگیری میکند. دکستران موجود در این ترکیب و اسیدهای چرب زنجیره کوتاه تولید شده توسط باکتریهای پروبیوتیک، تحریک کننده سیستم ایمنی میباشند.